Novembervädret är fortfarande milt, men det kan vända när som helst, bästa att passa på med en liten utflykt i naturen bland annat för se hur det var med tranbären i år. Det kanske inte är något man plockar i mängder, men kul att ha några i frysen.

Det är inte så långt ut till närmaste myr – Grönmuren – så vi tar en promenad. Det är nyttigt att promenera. Och det är en ganska lagom stor myr.

Och det är inte så blött och tungtrampat för det har inte regnat just mer än det som kom i går. Där ligger tranbären som röda pärlor i mossan, där de är ganska så svårplockade. Solen står lågt fast det är mitt på dagen. Älgen har sina vägar här. Men inga andra än vi är ute och plockar bär. Dom kanske är rädda för vargen. Men skogen känns trygg på något sätt.

Vad kan man göra av tranbär då? Enklast är att frysa dem och äta frostiga med varm kolasås (tjinuskisås eller hur det nu stavas). Sylt och saft går det att göra om man får ihop tillräckligt mycket. Eller också kan man ”krydda” den vanliga lingonsylten med tranbärens kraftiga syrlighet.

Och så fick jag prova appen i den nya telefonen som kan logga motionsrundorna, något helt onödigt och onyttigt!