Sportlovsvecka, solen står som spön i backen, nätterna är kalla men på dagen värmer solen. Då ska man vila upp sig med lite skidåkning i Kungsberget. Anläggningen har vuxit till sig på alla sätt sedan jag åkte sist – kan det ha varit för mer än 10 år sedan? Många nya nerfarter och nytt gästcenter för liftkort och uthyrning av utrustning.

Så jag åkte dit med en kunnig guide och instruktör, mina gamla skidor och en hög ambitionsnivå. Upp i liften bara, visserligen bara i barnbacken, men det var mest för att värma upp Tage (knatteålder).

Och så skulle man nerför då. Men mina gamla skidor var som att åka på ohyvlad plank och jag var sjösvettig när jag äntligen kom ner. Nej, det var bara att återvända till uthyrningen och hämta nya moderna skidor.

Det var minsann skillnad! Nu blev det plötsligt roligt igen! Kompisen Tage var visserligen först ner i alla backar och gav mig en riktig match. För att inte tala om alla muskler som jag inte visste om och som gjorde sig mer och mer påminda under dagen.

Efter en lunch vid en grillplats blev det några vändor till och jag var glad att vi köpt liftkort för bara 3 timmar.

Här en välbehövlig vila halvvägs ner och sen en stund med en cappuccino i baren före hemfärd.

Nu har jag skrotat alla gamla utförsskidor. De åker till återvinningen nästa gång vi ska dit!

PS.
Träningsvärken uteblev, konstigt nog.

Foto: Liv Nilsson