Järnvägsmuseet i Gävle hade ännu ett stort evenemang – Eltåg 100 år – i helgen. Och vi var där, förstås, tillsammans med alla andra tågnördar.

Det som har dragit till sig en massa medial uppmärksamhet är loket ”Krokodilen”, ett schweiziskt lok av stora dimensioner. Det har bogserats upp ända hit under en äventyrlig resa med lagerskada m.m. och alla tågfotografer har flockats kring spåren och knäppt bilder. Nu stod det alltså på järnvägsmuseum för allmän beskådan.

Under söndagen skulle flera av loken ut och resa flera turer från Gävle och åter.

Naturligtvis hade jag stor lust att bege mig ut vid spåret för att knäppa bilder, men jag kände att jag inte har tid med det. Det finns fortfarande väldigt mycket att göra med trädgården och här i huset. Jag har dessutom fått ett annat bygge på halsen – ett vindskydd för djuren i Björkmuren där jag måste arbetsleda ”gubbarna” som vi fått låna från Sandvikens kommuns arbetsmarknadsenhet. De är inte riktigt självgående, tyvärr.

Alla bilder från evenemanget har jag lagt i ett bildgalleri.