Först ska vi ge er lite uppföljning på fiberinstallationen. Uppkopplingen har gått som på räls. Snabbt och säkert – utom en dag i förra veckan. Plötsligt var det stopp. Ringde förstås supporten och dom försökte med en massa förklaringar om felet. Inget hjälpte.

6 timmar senare ringde dom upp och då hade dom kommit på att ”någon” hade grävt av fiberkabeln inne i Järbo tidigt på morgonen! Dåligt att supporten inte hade koll på det. Dåligt att den som grävde av kabeln var samma bolags avdelning för vatten och avlopp! Ridå!

Men felet var avhjälpt till kvällen.

Vi har hunnit med att prova teve via fibern, men det var bara reklamkanaler så den tjänsten sade vi upp efter ett par dagar. Det vill vi inte betala för. Det räcker med de kanaler som kommer via antennen.

Den senaste helgen har det snöat ihållande och vi har varit fullt upptagna med att skotta och köra snöslunga och plogen och skotta ännu mer. Det har nog kommit bortåt de 30 cm som SMHI utlovade. Och det har blivit en massa kutande kors och tvärs över tomten med snöskoveln i högsta hugg.

Då kom jag att tänka på att jag kanske skulle dokumentera detta genom att sätta igång den nyanskaffade appen i iPhonen; Runkeeper som egentligen är till för att spåra motionsrundan. Men snöskottning är väl motion om något! Så den fick vara igång under en halvtimme. Det såg ut så här efteråt.

0,28 miles (knappt 500 m) och 58 kalorier säger den. Men kroppen tror att är mycket mer. Finns det ingen ”snöskottningsapp”? Som är lite mera rättvis.

Passade på att mäta snödjupen i dag också. 59 cm enligt den slitna tumstocken.