För några dagar sedan rullade stora bullrande maskiner in i skogen som gränsar till oss. Med dunder och brak föll träden och travades ihop i stora vältor. Vi har redan för länge sedan sett märkningar och lappar om att avverkning var på gång. Lite oroliga har vi inväntat vad som skulle hända. Det här gäller slutavverkning, d.v.s. alla träd ska fällas.

Inte mycket har skett i skogen på säkert 50 år så det är nog nödvändigt att göra något radikalt.

Här är två bilder från ungefär samma ställe med en veckas mellanrum – före och efter avverkningen. Det blir helt klart ljusare även om det första fototillfället är ”orättvist” med mulet väder medan solen lyste vid det senare.

Jag har även gjort en panoramabild i cirka 180 grader. Den är sammansatt av 7 foton tagna från toppen av den kulle som är centrum i avverkningen. Klicka på länken för att öppna bilden i ett nytt fönster. För att se den i full skala går det att klicka på bilden och sedan panorera. Längst till vänster är Hålldammsvägen, ganska mitt i bilden är vår granne på nr 43 och längs till höger är Smeds.

Panoramabild över avverkningen

Själva planerar vi en del avverkning under vintern. Dels ska vi ta bort träd som annars kommer att skugga solpanelerna på ladan som ska monteras till våren och dels ska vi ta några fler träd som skuggar det nya växthuset för mycket.

Nu är allt klappat och klart för bredbandsfibern. Fiberkabeln är nedgrävd, kopplingsskåpet är uppställt och tomrör framdraget till elcentralen. Nu väntar vi bara på Sandnet. Här i den här gropen möts vi, men när? Inga besked därifrån… Så det är fortfarande FF, ”Före Fiber”.