Det har varit lite stillestånd på husbloggen här ett tag av olika skäl. Det har varit vinter och inget arbete som går att göra och däremellan har det varit vår och då har vi jobbat som galningar med olika projekt. Bland annat med att rensa undan på Nyåkern så att det ska gå att sätta stängsel för djuren och att odla. Vi har fällt träd och röjt ris och lagom till detta vinterpass blev det nästan klart.

Och mellan varven har det varit föreningsarbete. Det blir mer av det!

Under de senaste månaderna har vi haft täta besök av många djur. När det har funnits snö så har vi sett spåren. Den senaste tiden har rådjuren också kommit fram dagtid. I dag var hela familjen framme och mumsade upp äpplena som var avsedda för koltrastarna.

Bilden är tagen genom fönstret, därför är bilden lite suddig.

I bäcken huserar en bäverkoloni. Som tur är så är det inte hos oss utan hos grannen. Om man dömer av resultatet så har bävrarna varit mycket flitigare än vi själva när det gäller att fälla träd. Det är rätt grova saker.

Förövrigt är det fullt av fåglar av olika arter vid restaurangerna, inte bara de vanliga vinterfåglarna. I dag kom ett andpar och försåg sig av resterna.

Och vi kan bara sitta på parkett och titta på som i en djurpark.

Egentligen skulle vi fått leveransen av växthuset denna veckan, men det verkar ha försvunnit på vägen tillsammans med leverantören. Det kanske tinar fram.