Efter en längre tids allmän krasslighet insomnade vårt kylskåp strax före sin fyraårsdag. Hela huset blev svart för både säkringen och jordfelsbrytaren löste ut.

På tisdag kom sotaren. Nej, han skulle inte laga kylskåpet. Det var bara en enkel sotning av pelletspannan. När den skulle startas igen efter det så fungerade den inte. Troligen var det inte alls sotarens fel och det var bara att ringa ”Pellets-Roger”. Han hade inte tid att komma förrän nästa vecka men som tur är kan man köra pannan på el under tiden. Men det blir dyrare.

En stund senare upptäckte vi att det läckte vatten någonstans ifrån i pannrummet. Det här var nog sotarens fel ändå. Han hade kommit åt en ventil som skulle vara stängd och rubbat den lite. Det skvalade på rätt bra innan felet kunde åtgärdas. Men det finns ju golvbrunn och trasor att torka upp med.

I morse kom det nya kylskåpet. Två starka grabbar bar ut det gamla och tog in det nya. Vi måste erkänna att det är tjusigt. Det har en kraftig LED-belysning som långsamt tonar upp när man öppnar dörren. Men smakar det så kostar det. Och man ska väl inte acceptera en livslängd på mindre än fyra år.

Vid middagstid började det snöa. Hittills har det kommit 15 cm. Just nu är det uppehåll men prognosen talar om mer snö och sen kommer stormen Sven. I morgon bitti når den sin kulmen här och då ska vi åka till Köpenhamn. Om tåget går…