Det verkar fortfarande vara långt till våren. Temperaturen orkar inte över nollan trots att det är blå himmel och solsken. Snön ligger fortfarande flera decimeter djup. Nej, nu är vi lite trötta på vintern.

Det har blivit mest skrivbordsarbete sista tiden. Alla ”mina” föreningar ska ju skötas med årsredovisningar med mera. Och så är det kurserna. Det får nog bli slut med dom nästa termin!

Och så länge det är vinter vill fåglarna ha mat i våra restauranger. Katten Leo brukar ligga därute och spana på dom. Häromveckan tog han nästan en domherre när han blixtsnabbt slog till mot den när den var på marken och pickade frön. Då var fågeln snabbare men det blev en tuss med dun kvar.

I dag tog han en fågel under äppelträdet. Som synes är det en massa frön som ramlar ner. Det brukar både vara fåglar och ekorrar där och förse sig.

Rädisorna växer i vinterträdgården. Det ska verkligen bli spännande att se hur de blir!