Vi har just lämnat februari och den senaste veckan har solen börjat kunna kallas ”vårsolen”. I vinterträdgården går temperaturen upp till över 20 grader – det känns nästan tropiskt.

Vissa frön ska enligt experten petas ner när det är svalt ute, annars gror de inte, så nu är det hög tid att göra det. Under nätterna är det i alla fall svalt och det tycks ha passat dessa frön: italiensk rucola och babyleaf sallat. För nu kan man faktiskt se de späda bladen sträcka sig mot ljuset, i varje fall om man har förstoringsglas eller makroobjektiv.

Det har gått en vecka sedan sådden. Med hjälp av ett lysrör förlängs den korta dagen. Lagom till påsk hoppas vi på första skörden.

Än ligger snön halvmeterdjup. Nätterna är kalla, men det är dagsmeja och snön dråsar ner från taken. I morse snöade det ymnigt. Klockan 11 sken solen igen. I skogarna for 130 vrålande bilar runt och det var rallyfeber i byn.