Leo verkade inte vara i bästa form efter julen. Vi själva kände oss rätt dästa efter allt det goda, men det här var något annat. Efter lite lirkande med honom hittade vi ett sår på bröstet mellan frambenen. Därför blev det ett besök hos veterinären, som vi har nära till i skogen strax utanför Järbo.

Det var någon slags böld som nu brustit och varade men det fanns också krossår på revbenen. Stackars Leo hade råkat ut för någon olycka – men vad? Hade han klättrat upp i ett träd och ramlat ner? Eller, vad kunde det ha varit. Vi lär aldrig få veta.

Efter rengöring och antibiotikabehandling hos veterinären kom han hem igen för en veckas konvalesens med en pillerkur och inomhusvistelse till dess såret är läkt.

Han har förlikat sig med husarresten och tar gärna en vilostund på tangentbordet. Jag får lyfta av honom för att komma åt att skriva det här. Vi kanske måste plocka fram ett gammalt tangentbord ur gömmorna så han får ha det för sig själv?

Och byggarbetena har inte kommit igång än.