Härom morgonen satt vi vid köksbordet med förmiddagsfikat och kikade på fåglarna som fyllde fågelrestaurangen. Alla talgoxar, blåmesar, talltitor och tofsmesar for som vanligt fram och tillbaka mellan matbehållarna. Plötsligt, utan förvarning dök något ned som från ingenstans och småfåglarna for i väg åt alla håll. En duvhök eller en annan mindre rovfågel slog till. Om han fick något byte hann vi inte se. Men en av de flyende blåmesarna flög i förvirringen med en smäll in i fönstret och hamnade till synes livlös på rygg i snön.

Då ryckte räddningstjänsten ut och tog upp den lilla kroppen i handen. Efter en stund kvicknade den till och klamrade sig fast på ett finger, lite yrvaket blinkande. Efter en stund flaxade den över till en gren vid fågelmatarna. Där satt den kvar ett tag medan kompisarna återvände.

Och snart var den skadade blåmesen försvunnen i mängden. Hoppas att han mår bra.