November avslutades i vitt och december inleddes i svart kan man säga helt kort. När vi kom tillbaka från en kort utflykt till Uppsala var det redan 1 dm snö så det var bara att skotta sig in. Sen fortsatte det att trilla ned och vi fortsatte att skyffla snö. På lördag kunde vi ta fram snöslungan. Den går inte så bra att köra på den första snön, speciellt inte när marken inte är frusen under.

Det går lättare med snöslunga än för hand men man tycks alltid köra mot vinden och få hälften tillbaka över sig.

Med snöfall följer strömavbrott. Det var värst på lördagen med sammanlagt cirka 4 timmar utan ström fördelat på flera tillfällen. Det sista för dagen var när vi just startat pizzabaket. Bara att elda på lite mer i vedspisen så räddades middagen. Vi kanske ska övergå till vedugnspizza för gott?

Nu har kylan slagit till också. Måndagen började med -22 grader och det ser ut att hålla i sig ett dygn till. Och sen kommer mer snö – hela resten av veckan enligt SMHI.

Vi tycker nog att det räcker nu. Den nya fina huvudentrén är stängd tillsvidare. Trappan är helt gömd i snö. Det har nog kommit över 60 cm – vi har inte mätt.

Leo har gjort det enda rätta och hållit sig inne. Han gillar inte snö. Vi får nog göra det samma. Byggarbetena får gå på lågfart ett tag. Släpvagnen är översnöad så det är lite svårt att få hem det material som skulle behövas.

Har bytt vinjettbild på bloggen. Så här såg det ut i bäcken när stenarna var dekorerade som gräddtårtor – av snö.