Det hördes en del bekymrade röster när vi flyttade från Uppsala: ”ska ni flytta ut på landet…??” Undermeningen var ”långt från allt, alla människor, allt socialt liv, bio, teater, sjukvård (nu när ni blir gamla)”.

Hur har det blivit då? Vi sitter i varje fall inte i gungstolen och rullar tummarna, det vet ni redan. Renoveringen av huset tar en stor del av tiden, men den aktiviteten skapar också en hel del kontakter med hantverkare, leverantörer och andra människor som också bygger på sina hus och odlar i sina trädgårdar. Det blir pratstunder om ditt och datt och inte bara det som berör en fastighetsägare.

Vi har också engagerat oss i föreningslivet på orten. Nej, det är inte PRO eller SPF som lockar – än så länge. Hembygdsföreningen har vi varit med i länge. Där blir det en del ideella insatser, som naturligtvis nu vid midsommar som är höjdpunkten i verksamheten. I förrgår kläddes stången i internationellt sällskap…

Hembygdsföreningens hemsida är ett av mina ”jobb” som ger anledning till att besöka föreningens alla aktiviteter och där träffar man massor av trevliga människor och har intressanta pratstunder.

Så blev vi båda invalda i styrelsen för Hela Sverige ska leva i Sandviken. Nya människor i kontaktnätet och nya aktiveter att engagera sig i.

Och Folkets Hus i Järbo behövde en ny ordförande. Det har inneburit en del praktiskt engagemang, till att börja med ombyggnaden av köket. Vi bidrar med en liten insats när bänkskivorna ska oljas. Det lär bli andra saker som behöver ställas med när verksamheten drar igång efter semestrarna.

”Nätet” är för oss, liksom för många andra, en viktig länk till kontakt. Jarbo.biz och Järboportalen på Facebook ska fyllas med information med lokal anknytning. Det blir att vara ute och fotografera och vara nyfiken. Här håller jag på med ett antal projekt som snart kommer att publiceras och flera väntar.

Och så har jag blivit frilansreporter på KUXABLADET, d.v.s. jag förser tidningen med material om Järbo, när något dyker upp.

Men det gamla jobbet har inte riktigt släppt taget. Under vintern och våren hade jag en utredning för Byggtjänst som resulterade i en bok i AMA-publikationerna, MER 11 Hus (mät- och ersättningsregler). Boken Beskrivningsteknik är på väg ut i sin tredje helt omarbetade utgåva. Och fortfarande och även i höst kommer det att bli ett antal kurser. Än har jag inte riktigt passerat bäst före-datum. Säkrast dock att själv säga ifrån innan någon annan mumlar något om det.

Då, om inte förr, är det dags att ta över PRO!

Vi unnar oss understundom en kaffestund i ”djungeln” på altanen.