Hej, jag kallas Leo, men jag heter egentligen något helt annat. Jag är katt och bor i det här huset. Där bor också ett äldre människopar som hjälper till att öppna matburkarna åt mig och servera mig mat.

Dom fjäskar egentligen väldigt mycket för mig för att jag ska ha det bra på alla sätt. Till exempel har dom lagt mjuka filtar i alla stolar för att jag ska ligga mjukt. Men jag gillar mest att ligga under busken vid fågelmataren och spana på alla de trevliga fåglarna som retsamt flaxar runt mellan sittpinnar och ner på marken och pickar mat. Tyvärr är det alltid någon av dom som håller koll på mig så man kan inte ens vifta på öronen förrän alla försvinner till de höga träden.

Men jag har många andra platser i mitt revir där jag kan dra mig tillbaka och filosofera, men dom ställena avslöjar jag inte.

På kvällen går jag in och då serveras kvällsmat i den blå skålen. Sen brukar jag hoppa upp och ligga i knät hos någon av mina uppassare medan de tittar på en ruta med blinkande bilder och en massa prat. Man tröttnar lätt på sådant. Då går jag och lägger mig i någon av de sköna fåtöljerna, helst en trappa upp där det inte är så mycket buller.

Tidigare låg jag ofta i deras säng, men dom kunde inte ligga still så man fick lugn och ro.

Jag har det egentligen ganska bra men jag är noga med att hålla på min integritet. Ingen får bestämma över mig.