Årets sista vecka har varit lugn. Dagmar passerade på behörigt avstånd och orsakade bara kortvariga strömavbrott. Vi har avslutat (åtminstone för tillfället) en del arbeten i övre hallen och verandan och fyllt ROT-kvoten tillfredställande. Nu kan vi starta på ny kula och sikta på att göra flera rum klara för att ta emot gäster.

Kanske ett embryo till nyårslöfte: Packa upp ett antal flyttkartonger? Nåja, bäst att inte lova för mycket!

Så här i slutet av året funderar man lite över tidigare projekt och hur det var ”förr”. Förra vintern t.ex. Nog var det -20 grader mest varje dag? Men tittar man i anteckningarna så var det ungefär lika kallt förra årsskiftet som nu – cirka -7. Fast mera snö.

Kommer ni ihåg när vi grävde ur källaren och släpade ut oljetank och panna? Eller när hela trädgården var uppgrävd för avloppet? Och hur var det nu med storbocken Klas? När startade vi den stora urgrävningen inne i huset? Vilket år gick Gudrun fäbodkurs och gjorde getost och messmör?

Alla svaren hittar ni på familjesajten www.thastrom.net. Och mer hågkomster finns här på husbloggen. Det är inte så dumt att ägna lite tid åt att dokumentera och ordna bland bilderna för man glömmer så fort när det var. Och minnet blir fort suddigt vad gäller detaljer. Då är det ganska lättvindigt med den här sortens Internet-album. Kanske någon mer än vi själva kan finna något intressant här. Åtminstone efter ett antal år.

Här en nyårsskål från den ännu inte riktigt klara vinterträdgården.