Om det inte var för den låga solen och bleka ljuset så skulle man kunna tro att vi var inne i oktober. Men nu är det andra advent…

Den stora rosmarinplantan har just grävts upp ur växthuset för att övervintras nere i sommarköket. Så får det bli i år också eftersom inte vinterträdgården hinner komma i drift i år. Glaset är monterat, men det skulle drevas och isoleringen kompletteras. Plattsättaren har inte heller hunnit med oss än.

Potatislandet är förberett för nästa år med en rejäl gång mot övriga odlingar. Här har de gamla golvstockarna kommit väl till pass som avgränsningar. Mellan dem är fyllt med barkflis från Åttersta Såg; mjukt att gå på. Och underst ligger en plastduk som ska förhindra ogräsets framfart.

Vi har hela veckan arbetat med förberedelser för sprutning av isolering i nästa vecka på en del av vindsbjälklaget.