I slutet av förra veckan tog fågelmaten slut. Restaurangen har varit öppen hela vintern och våren ända tills nu. Varje dag har bjudit oss på en livfull vy från köksfönstret med massor av gäster av olika arter; bofink, blåmes, talgoxe, pilfink, stor och liten hackspett, domherre, grönfik, grönsiska, nötväcka och nötskrika och kanske några till.

Men nu var talgbollar, solrosfrön, hampfrön och allt annat slut hos oss och även slut i ICA-butiken. Men på Granngården fanns det kvar några påsar och burkar. Vi köpte hem och fyllde på i fågelmataren och det tog inte mer än 2 minuter så var hakckspetten där och sen kom talgoxen och blåmesen och….

Nej, den sista bilden är inte en fågelholk av ny design, men det är fritt fram att gissa vad det är. Svaret kommer vad det lider.

Denna vecka blir en kortare arbetsvecka än vanligt för till helgen stundar bröllop i Uppsala. Så vi får skynda oss att hinna med allt vi har planerat av bygge.

På måndag var vi till Dalfors Snickeri och lämnade in ett par fönsterbågar som vi vill ha karmar till. Hoppas ni inte har brått sa snickar’n, för vi har fullbokat till julen!