Ännu en vecka med sträng kyla. Och snöfall! Först gick den ganska nya snöslungan sönder, d.v.s. plötsligt fungerade inte startanordningen, varken elstarten eller den manuella. Så vi lastade den på släpet och körde den till verksta’n.

Det har inte kommit så mycket snö och den är ganska lätt, men den behöver i alla fall fösas undan. Det fick bli med släde och skovel. Då gick snöskoveln sönder! Ja, det som kan gå sönder, nämligen skaftet gick tvärt av. Gaffatejp får lösa problemet tillfälligtvis – och försiktighet i hanteringen.

En inomhusaktivitet som med fördel görs som alternativ är brödbak. Då kommer elhällen fram för här ska det bli tunnbröd, mjukt tunnbröd. Köksön är som vanligt idealisk även för detta. Det är nog den bästa detaljen i nya köket!

Fler bilder från brödbaket hittar ni i bildgalleriet.

Efter en dag hos rep’ratör’n var snöslungan fixad. Lite ”smuts” i startanordningen (i Holmenkollen skyller dom på ”skitig” snö). Upptining och smörj hjälpte.

Snöskoveln lagades först med gaffatejp. När det inte räckte så blev det ett nytt skaft. Allt till en kostnad som vida översteg vad en ny skyffel kostar.

På torsdag nåddes bottenrekordet med -30 grader på morron. I dag blidväder och sol.