Det är ju visserligen inte förrän nästa vecka (23 februari) som bokhandelns stora rea startar, men vi har tjyvstartat lite. Den här veckan som har varit så svinkall har det inte gått att göra just något annat att sitta inne och elda i kaminerna. Då har vi tagit fram bokkartongerna ur flyttlasset och börjat sortera.

En del böcker blir nästan som lite överraskningar att hitta igen. Annat undrar man över varför man skaffade den här en gång i tiden. Många av databöckerna har helt klart passerat bäst före datum. Det går fort i det facket.

Nu har vi kommit fram till att romaner, deckare, dietböcker och allt vad det kan vara som kan ha något läsvärde lägger vi för sig och så bjuder vi in er, alla våra bekanta att ta för sig därut någon gång i vår eller så.

Det blir också ett antal kassar som kommer att gå till återvinningsstationen. De kan ju bli nytt papper till nya böcker eller också är de åtminstone brännbara.

Vi kommer inte att ha plats för alla böcker som vi flyttat med oss, eller snarare vi har inte lust att offra utrymme för dem och ingen vill köpa dem i loppisbutiken.

Och så har det varit en födelsedag under den här veckan också.

Natten till lördag slog vinterkylan till med -28 grader. Solen värmde dock upp rejält under dagen och man anar bättre tider.