Helt programenligt enligt SMHI rullade snöovädret ner över Gästrikland under torsdagen. Själv var jag i Göteborg där snön föll i form av stora blöta droppar. Tåget hem var försenat och alla anslutningar pajade. Slutklämmen fick lösas på egen hand med en taxiresa från Gävle till Järbo i snöstorm vid 2-tiden på fredagmorgonen. Sista biten pulsande över gården i djup snö – i lågskor.

Under fredagen började vi skotta oss ut från huset. De noga plogade gångarna hade nästan helt yrt igen men det var ingen idé att ta fram snöslungan i blåsten. Först på lördagen hade vädret lugnat ner sig och vi kunde slutföra röjningen.

Klicka på bilderna för att se dem i större format

Lördagen bjöd på strålande sol och vi åkte till Kungsgården och hämtade ett lass pellets. Hoppas det räcker tills våren kommer.

Nu är det nog mera snö än vi kan minnas att det varit under alla år. De nya skidorna står startberedda och vi ska nog prova en tur i veckan.