Vi hade planerat för en lugn och behaglig avslutning på det andra byggåret. Julhelgen firade vi i ”familjens sköte” som det brukar heta. Hos barn och barnbarn i Uppsala med julklappar, julmat – både traditionell och vegetarisk.

Trots alla domedagsrapporter om kaos på vägar och järnvägar så var resan hem på en halvtom E4 lugn och händelselös.

Här hade det snöat drygt 30 cm över helgen så det blev att skotta sig in – igen.

Men vi hade väl dragit med oss lite ”dagisbaciller” och blev mer eller mindre däckade ett par dagar. Samtidigt visade det sig plötsligt att vattenledningen från den borrade brunnen läckte. Panik! Måste alltså stänga av pumpen. Nästa steg blev att försöka aktivera den gamla pumpen i bäckhuset så att vi kunde få drickbart vatten. Efter ett antal hinkar med brunrostig gegga så kunde vi i alla fall få ihop rent vatten till förmiddagskaffet.

För att göra en lång historia lite kortare så har vi lokaliserat felet. Rörmokaren har dock troligen åkt till varmare länder efter förra julhelgens elände med sönderfrysta värmepumpar och stängt av sin telefon.

Det innebär att vi får bära vatten i hink till matlagning, disk och toalett. Men vi klagar inte. Det blir till att dricka champagne och vin – så ska det ju ändå vara till nyåret. Och sen är det vardag igen och det ska väl gå att få tag i en rörmokare då.

Förkylningen då? Jo, den kom väl av sig i röran.