Innan tjälen tog greppet grävde vi ner ett grovt järnrör i backen; det skulle bli en julgransfot för utegranen. Vi har inte (ännu) plats inne i huset för dylika finesser (alltså julgran). Men det ska bli!

Så vi gick ut i skogen och högg en gran och satte ner i foten, hängde i ljusslingorna och kopplade in tiduret. Här syns den i det blå skymningsljuset.

Veckan har avslutats med snö (och blåst), mycket snö, och det har blivit kallt. Fram till lördagskvällen har det kommit cirka en halv meter snö och vi har ägnat mycket tid åt att skotta och köra snöslungan.

Den enda som trivs helt förträffligt med vinterklimatet på den kyliga verandan är den engelska pelargonen. Möjligen tror den att den är i pelargonens hemland, Sydafrika. Så här års blommar de för fullt där. Fast det är sommar där nere nu.

Adventsstjärnorna har satts upp i fönstren och sprider lite trivselljus. Utegranen syns i bakgrunden.