De träd som fälldes i vinter och som inte blev ved ska sågas upp till virke. Det görs i vårt mobila sågverk. Stockarna har därför lämnats kvar där de fälldes. Att flytta dem är inte enkelt med våra redskap. Det är lättare att flytta sågen.

Men sågningen har inte blivit av och under tiden har växtligheten nästan gömt stockarna. Alltså hög tid att göra något!

Det är bara att bära ut grejerna och lyfta upp stocken på stockstöden och dra igång motorsågen. Sen ”skivas” stocken upp till plank i lämpliga tjocklekar. De torkas genom att trava dem glest och ja, bara låta dem ligga ett år eller så.

Slutresultatet kanske blir bräder till allrummet på övervåningen såsmåningom. Vi får väl se. Vidareförädlingen gör vi inte själva.

Instruktiva videofilmer om sågen finns på Logosol.

Trädfällningen var vecka 17.

Det har pågått en del arbeten på järnvägen alldeles här intill.

(edit 2010-08-10)