Så var det då dags för stora vedhuggarhelgen! Allt är förberett och de kapade trädstammarna hopsamlade i ett antal högar. Vi har lånat Fastighetsägarföreningens vedklyv – nu ska de stora klunsarna av björk och asp klyvas till lämpliga format för våra eldstäder: vedspis, kakelugn, täljstenskamin och bastukamin. Sen hoppas vi på bra torkväder så att vedtravarna torkar ur ordentligt.

Vår egen lilla klyv är inte dimensionerad för annat än ”småpinnar”. Detta var inte småved! Dessutom så var en del av björkbitarna rätt så vresiga. Men den här apparaten tog nästan allt om än med vissa protester. Totalt blev det nog en 8 kubik.

Mycket hjälp hade vi av barn + barnbarn. Det blev pizza till kvällen för alla.

Lördagen bjöd på sommarvärme och sol hela dagen. Och plötsligt var det sommar!

Anledningen till att detta inlägg blev lite senare än det brukar bli är att jag försökte göra en liten videosnutt av arbetet. Min allra första. Scenerna bearbetades i det nyinköpta redigeringsprogrammet som kom med posten i dag. Med tanke på det så kanske inte ni ska döma ut mina chanser att få en Oscar eller Guldbjörn. Möjligen är jag bättre på att sno ihop en pizza.

Kolla på http://www.youtube.com/watch?v=I4M5kXvutho