Den här veckan har vi haft besök av rörmokare och murare, men för att ni inte ska storkna av allt arbete så har vi i stället plockat fram bilderna från Trädgårdsmässan i Älvsjö från förra söndagen. Somliga kan inte få nog av sånt här.

Trender? Tja, betong och bröllop kanske man kan säga. Betong är hett, och enligt en utställare, är toppen ännu inte nådd. Vad sägs om betongrosor, betongparaplyer, betongtvålkopp, betongäggkopp m.m., m.m.

En enorm bröllopstårta med TVÅ brudar (alltså två (2) tjejer) och mängder av vita blommor i stället för grädde, en romantisk soffa med sits av nejlikor, två kuddar på en bädd av mosskuddar, en romantisk balkong …

Det fanns även mycket avancerade bostäder för fåglar. Man undrar verkligen om någon fågel kommer att flyga in i Garfields mun för att bygga bo.

Trendigt på växtfronten: Pelargoner och Helleborus. De holländska lökarna är lika frekventa som karamellstånden på Ockelbo marknad. Annars dominerar väl inte växterna direkt, men jag hittade en del pärlor, som en vacker sälg med vita, ulliga blommor.

På kuriosaavdelningen: en spiral med en glaskula som rullade ner … och aldrig trillade ur. Mystiskt!

Och till sist – trädgårdstomten! Det fanns bara en sort i år – det måste vara den riktiga. Här kommer bilder. Klicka på en så kommer den upp i större format längst ner.

Fast det var Gudrun som skrev och fotade.