27 % av Arbetarbladets läsare vill ha mera snö enligt en pågående undersökning. Jag undrar verkligen om det är sant? Jo, det är sant att det kommer mer snö.

Under de senaste dagarna har det kommit så där en 3 decimeter ny härligt fluffig snö – hittills. Jo föresten, det är nog 4 nu. Vi har skottat och kört snöslungan. Och skottat av taket på carporten (för tredje gången) och på vedboden för första gången. Och det kommer mer.

Men pelletspannan susar och brusar nu trivsamt och värmen sprider sig behagligt i huset. Vi håller på att flytta in. Allt är inte klart. Men i går kom servicekillen från Cylinda och monterade den pyttelilla plastbiten som håller skyddsglaset på ugnsluckan. Livet är fullt av pyttesmå grejer som ska fixas. Vi har monterat trycken på innerdörrarna och upptäckt att det fattas en massa rosetter och nyckelhålsskyltar. Och till dessa fattas en massa små mässingsskruvar.

På dessa bilder kan ni bland annat se hur vi kämpar med snön. Inomhus blommar clivian (eller mönjeliljan) som om den trodde att den var hemma i Sydafrika.

A special greeting to Margaret and Manie on Buffelskloof Ostrich Farm between Calitzdorp and Oudtshoorn in South Africa.