Lördag 21 mars
Det första vårtecknet är när man inte längre kan åka på sparken utan sitter och tar sitt fika på den.

Onsdag 25 mars
Våffeldagen. Minus 15 grader på morronen – ute. Plus 15 grader inne. Soligt men svalt på dagen. Det gamla hederliga våffeljärnet fungerade perfekt på vedspisen.

Onsdag 1 april
Alldeles intill den solvarma sydgaveln finns dom där helt plötsligt – krokusarna. Snödjupet är fortfarande 30-40 cm ute på ängen.

Torsdag 9 april (skärtorsdag)
Värmen (allting är relativt!) har satt fart på bäcken. Den brusar och dånar så den överröstar tåget. Vattnet forsar över vår lilla damm. Ovanför är alarnas hängen fulla av frömjöl.

Fredag 10 april (långfredag)
Solen värmer skönt. Vi krattar undan ris och skräp i trädgården.

Torsdag 16 april
Den första vitsippan tittade fram i går och i dag hittade vi vårstjärnor (chionodoxa – om nu någon tvivlar). Klosterliljorna (eller snöklocka) blommar för fullt där snön just försvunnit.

Fredag 17 april
Blåsippan, den enda vi har, måste få vara med också. Nu har nästan all snö smält.

Lördag 25 april
Vitsipporna väller ut över markerna som stora snöflingor.

Söndag 26 april
Potatissortering, en vårlig aktivitet. Vi lägger upp sättpotatisen i smålådor till förgroning, d.v.s. den får stå ljust för att få lagom groddar tills det är dags att sätta den.

Onsdag 29 april
Nässelsoppa! Vad är väl mer vårlikt än den rätten? Råvaran är gratis och finns i överflöd. Gå ut och nyp av de späda bladrosetterna. De bränns inte ens! Tillaga enligt Annas Kokbok. Läs receptet här.