Allt är inte bara bygge. Från bäckhuset har vi utmärkt uppsikt över många av de djur som finns i trakten. Rätt vad det är så kan det komma en älg travande över gården. Eller en grävling. Familjen grävling bodde förut under stora huset. Dom gillade nog inte när vi rev och göt betongbjälklag. Men en kom på återbesök förra våren (2008) i alla fall.

Ekorrarna får extra tillskott i kosten av fågelmaten, speciellt om vintern, förstås. Det här var hösten 2008.

Fågelmaten är egentligen till för de små, men hackspetten gillar talgbollar och nötter också även om denna kräver viss akrobatik.

Häromdagen (i början av mars) kom den lilla sparvugglan och dök ned och tog en av de små. Stor förskräckelse uppstod i lägret och alla andra försvann. Men de kom tillbaka nästa dag. Alla utom en. Bilden är tyvärr lite oskarp för den är tagen genom fönstret.

Här är två gråsiskor som parkerat på fröautomaten.