Ja dom blev faktiskt inte så små och framför allt blev dom många! Jordärtskockorna. Vi odlade i fjol också med lyckat resultat, men då var det bara tre plantor. I år utökades odlingen – cirka 20 ”knölar” sattes och de har förökat sig väsentligt.

Jordärskockan är en sorts solros med det latinska namnet Helianthus tuberosus, som man odlar för sina knölars skull, alltså de delar som är under jorden.

Det blev två lådor som nu ligger i matkällaren i väntan på att bli tillagade. De kan rostas i ugnen eller kokas och mixas tillsammans med potatis till mos – till exempel.

Och under veckan har målarna kommit hit och invaderat huset. Det är dags för sista etappen av målning, nedre hall, trapphus och hela övervåningen, allt för att få huset ”färdigt” till våra gäster nästa år. Som vanligt med entreprenörer innebär det en hel del arbete även för oss, i det här fallet med ställning i trappen och att flytta undan diverse möbler, hyllor m.m.

I helgen blir det flyttning av grejer från kök och sovrum till allrummet som nu är klart.