Vissa veckor är lite värre än andra. Denna började med att internetanslutningen slutade att fungera. Då blir man sittandes i en lång telefonkö till Sandnet som noterade ”ärendet”. Men inget annat hände så jag ringde till Sandnet på tisdag också med samma magra resultat. På onsdag ringde en kille från Sandnet och frågade om internet nu fungerade som det skulle. Det gjorde det inte. På torsdag ringde jag igen och då hade mitt ”ärende” försvunnit så det blev till att starta om på nytt. På fredag kom en kille och bytte fiberboxen – det var den som var trasig. Han medgav att de nog borde ha kunnat lösa det snabbare.

Och sen var det pelletspannan som stannade med ett kryptiskt felmeddelande. Det tog lite tid innan rörmokaren konstaterade att det var någon kugge i maskineriet som var trasig. Under tiden gå pannan på el och det går ingen nöd på oss. Vi hoppas att kugghjulet kommer i nästa vecka.

Lite bättre blev det mot slutet av veckan när R kom med den trasiga kniven till slåtterbalken som han svetsat ihop. Vi hoppas att den kan hålla ett tag till för det finns inga reservdelar att köpa.

Men potatisen har nu kommit i jorden, äntligen! Det är en av de tydliga milstolparna under odlingsåret. Vi har satt lite mindre i år än tidigare. Den gamla årdern är ett utmärkt hjälpmedel.

Äppelträden har blommat. Det nya trädet gläder oss med massor av blommor men det är fortfarande inte särskilt stort.

Jo, vi har haft lite semester också, en dag i Delsbo och så firade vi studenten i fredags.