Vi har ett himla flyt med hantverkarna nu. Nästan så att man kan tala om en slutspurt, rent av. I måndags avslutade muraren sin korta sejour med att mura in vedspisen och pelletskaminen på övre plan. Det innebär att jag nu ska färdigställa köksinredningen som enbart består av en liten köksbänk i specialmått med en diskbänk i anslutning till spisen.

Och på torsdagsmorgonen kom elektrikern för att koppla in alla uttag på övervåningen och några kvarlämnade arbeten på bottenvåningen. Det var ett himla snärj med tråddragning och montering. Det värsta var nog den bristande dokumentationen om hur alla rör gick kors och tvärs mellan dosorna. Alltså, det var jag som glömt bort en hel del av vad jag nogsamt planerat. Men det redde ut sig.

Efteråt kunde vi städa ut femtielva skarvsladdar som slingrade sig över golven.

Och i dag har vi först kört jordfräsen på potatislandet och sedan varit på Järbo Hembygdsgård och firat Nationaldagen, se www.jarbohembygd.se.