Lagom till påsken blev både snickare och plåtslagare färdiga med sina ”beting”. Medan solen sken som besatt lade plåtslagarna på den södra halvan av taket i en himla fart. Sen kunde vi riva ena halvan av ställningen och börja städa upp de hemska lager av takspån som rasat ned. Det blev två lass på vagnen som kördes till den blivande valborgsbrasan. För merparten av rivningsvirket får vi skaffa en container har vi tänkt – om ingen vänlig själ vill ha det som ved och kommer och hämtar det.

Under tiden jobbade snickarna invändigt med taket i allrummet. Efter påsk väntar vi isoleraren som ska spruta träfiberisolering i yttertaket.

Nu börjar det närma sig slutet. Kvar för oss själva är målningen i taket. För väggarna anlitar vi nog en riktig målare. Och så ska vi ha radiatorer för värmen. Slutligen är det golvläggningen. Men innan dess måste vi få hit muraren att ansluta pelletskaminen. Och så var det räcket till loftet också. Elektrikern måste dit en sväng, kom jag på.

Ja, det är lätt att gå händelserna i förväg. Det är alltid mer kvar än man tror.