Med risk för att ni snart har fått en överdos av bilder av och i vinterträdgården visar vi här en till – den sista? I varje fall för säsongen. Nu är den klar till det yttre i alla fall. Och vi tycker att kulörvalet är lyckat. Plåtslagaren var här på fredag och satte vindskivorna och jag spikade klart listerna.

Kan man få för mycket av kantareller? Alltså att äta för mycket av svampen. Tänker då inte så mycket på den högst teoretiska risken att det skulle finnas farligt Tjernobylavfall i maten. Man lär behöva leva av svamp 8 dagar i veckan mest hela året för att vara i riskzonen.

Men vad gör man om man snubblar över knytnävsstora kantareller? Bara plockar! Nu har vi haft svamp till middag och lunch i fyra dagar. Det känns inte som för mycket.

Däremot känns det som en överdos av regn i dag. Det har regnat hela dagen och fortsätter. I torsdags lyckades vi parera mellan skurarna och gjorde en utflykt till Kungsberget. Det blev en paus för att förhindra överdos av arbete. Bilder hittar ni på jarbo.biz.