På grund av kylan kunde inte plattsättarna blanda flytspacklet utomhus, vilket är mest praktiskt med tanke på att det är ett ganska dammigt, slabbigt och bullrigt arbete. Så vi fick upplåta köket för detta. Men de värsta farhågorna kom på skam; det gick faktiskt riktigt bra. Och jobbet gick snabbt undan. Redan till morgonfikat var det spacklat och klart.

Och vi tänker inte byta ut hushållsmixern mot plattsättarens lite större modell!

Sen har det fortsatt med intensivt arbete. Vi själva har även lagt på ett kol för att göra klart i relaxen. Eftersom plattsättaren ”vabbade” på torsdag och fredag passade vi på att montera taket. Det består av hängande armeringsnät under betongtaket och ovanpå detta har vi lagt ut fiberbelysningen i bastudelen.

Fiberljus är vad som i vardagslag kallas ”stjärnhimmel”. Ljuset produceras av en liten halogenlampa som sitter i en låda (projektor) och leds i tunna – 1 mm – plastfibrer som är 2 respektive 3 m långa. Ändarna på dessa lyser som stjärnor.

På denna mystiska bild håller vi på att trassla ut alla de 81 trådarna och fördela dem och fästa dem i nätet. Det senare visade sig vara ganska knepigt. Normalt gör man så att fibrerna sticks uppifrån igenom små hål som man gör i en skiva.

På vårt sätt ser man även fibrernas slingor i taket. Man kanske kan säga att det snarare ser ut som en massa kometer som far omkring i rymden. Men ganska kul ändå. Varför dölja tekniken?!

Ett litet PS:
Kolla på www.jarbo.biz så kan ni se att vi har tid för lite utomhusnöjen också!