Tak över huv’et, äntligen! Plåtslagarna har gjort sitt jobb klart. Nästan i alla fall – det fattas några lister och stuprören kunde inte göras denna vecka, men det känns som ett stort steg framåt i vårt bygge.

Som ni kanske har sett på tidigare inlägg i bloggen har vi hittat olika texter som hantverkare skrev för över 100 år sedan när dom byggde. Nu har vi själva lagt in ett sådant minnesmärke som någon kanske återfinner och begrundar om (förhoppningsvis) många år. På baksidan av plåtinklädnaden på skorstenen har vi skrivit in några uppgifter. Det kommer att bli fler på andra ställen.

Här står jag nu på höjden av min karriär och tittar på utsikten mot Järbo. Hit upp är det bara sotaren som ska komma i fortsättningen. Och han får en rejäl (AMA-mässig) taklucka att gå upp i.

Här ner i myllan ska vi vara mera när bygget har avslutats. Eftersom hösten fortfarande är mild och behaglig kan vi ägna oss åt den nödvändiga höstgrävningen. Enligt bondepraktikan ska allt jordbruk avslutas före första november.

På lite avstånd kan vi njuta av den nya vy av huset som möter oss när ställningen är nedplockad.