Veckan inleddes med råkallt och regnigt väder. Det kom över 20 mm totalt, men det var nyttigt för växtligheten. Allt blev plötsligt grönare än förut.

Har kämpat med väggarna i övre sovrum hela veckan. Att sätta upp reglar på ytterväggarna är inte det allra enklaste. Timmerväggarna lutar och är krokiga, det ser man när vattenpasset och rätskivan närmar sig. Reglarna får pallas upp och huggas av individuellt för bra passning. Och ska man ha gipsskivor så gäller det att vara noga. De är inte det minsta förlåtande.

När allt var klart tyckte dock mitt ögonmått att fönsterbröstningarna inte stämde. Fram med avvägningsinstrumentet för kontroll! Jodå, här satt fönstren på olika höjd och inte heller lika som i hallen. Nej, så får det inte vara! Sådant kommer att avslöja sig på fasaden eftersom bröstlisten ska följa fönstrens underkant.

Som vanligt får man då göra om en del, riva ner de nyss uppsatta kortlingarna och justera.

Men till slut är det isolerat och diffusionsspärren har kommit på plats. Allt är grönt. Nu fattas bara gipsskivorna. Trevligt gästrum, eller hur? Välkomna!

Och sen måste även fönsterbröstningarna i hallen och allrummet fixas, men det får bli en annan gång!

Även jordbruket har fått sin beskärda del. Potatisen är satt och vi hoppas därmed att matförsöjningen under vintern är räddad.