Vi fortsätter med arbetet på övervåningen. Planka för planka har lagts in i sovrumsgolvet, men det är långt från klart än.

På muren (skorstenen) satt det en (ful) tapet med underlag av makulatur. Det innebär att man först har klistrat gamla tidningar på putsen. Flera lager. Och utanpå dessa sitter tapeten. Delvis är allt ganska löst, men underst sitter det som berget. Uppblötning med vatten, skrapning med trekantskrapan, spackel, grovt slippapper och mycket muskelkraft så släpper bitarna en efter en.

En del intressanta tidsdokument kommer fram när man närmare betraktar resterma innan dom försvinner i soporna. Vad sägs om en ny bil för 6550 kr. Vem minns bilmärket Standard 8 i dag (om man inte är nördig)? Tapetarkeologin avslöjar att det förmodligen är 1953 års modell.

Standard ”8” är en ändamålsenlig och lätt-
körd familjebil i lägsta prisklassen. Den har
4 dörrar och hela vagnen….

Sen blev det storm i vädret (i varje fall styv kuling) och vårt virkesförrådstält fick sig en överhalning och blåste iväg ut och hamnade med benen i vädret som ett skadskjutet urtidsdjur. Det tog halva dagen att skruva isär reglar och bräder och får loss presenningen och samla ihop delarna.

Men våren gör framsteg. Snön smälter och samlar sig i bäcken i en mäktig vårflod.

På Tuben ligger en liten videosnutt.