Mellan kurserna så fortsätter vi ihärdigt på övervåningen, men det går inte så fort. Det är mycket passande och pysslande för att få till det med reglar och golvbräder, tomrör för el, isolering med mera.

Golvbräderna är olika breda, 125 mm, 134 mm, 138 mm, 160 mm, cirka … Eftersom de är kortare än rummet så måste de skarvas och då måste man hitta två exakt lika breda. En massa mätande blir det. Dessutom passar inte alltid not och fjäder så då får handöverfräsen komma till hjälp.

Mellanbjälklaget ska också kompletteras med mer isolering, som vi kallar ”fluff”, alltså cellulosafiber från Termoträ.

Maya, den gråa katten, kommer regelbundet på besök och hon har lärt sig hur hon påkallar uppmärksamhet för att vi ska gå och öppna dörren. Hon far oftast in som en oljad blixt, stryker sig kring våra ben, blir kliad mellan öronen, kollar om det ligger något spännande under trasmattorna och sen lägger hon sig och vilar i sängen. Ingen kan se så avslappnad ut som en katt!

Fortfarande är det en halvmeter snö på gården men vi har beställt nya sommardäck.