När det inte är läge för arbete ute i kylan – eller på vinden (lika kallt) – så finns det en hel del små uppgifter att ta hand om. Äntligen blev det av att bygga färdigt hyllan i källartrappan. Här har vi samlat alla våra reservlampor som förut har legat ute i ladan. De var fler än vi trodde! De räcker för upplysning länge.

Vi har haft en gammal taklampa liggande i förrådet sedan 30 år tillbaka. Just det, 30 år! Den saknade väsentliga delar och vi visste inte hur den egentligen hade sett ut, men vi hade en liten idé. Men var hittar man reservdelarna?

Förra året köpte vi en gammal lampa på Hjärtesaken i Järbo. Den skulle passa i biblioteket. Den elektriska installationen verkade närmast livsfarlig. Här behövdes tidstypiska kablar, det vill säga av den tygklädda tvinnade typen.

Vi kollade på elaffären i Sandviken och på Gysinge Byggnadsvård, men tyckte inte att deras sortiment passade. I Uppsala finns dock en specialaffär, som inom parentes drivs av en tidigare kollega på Matell-tiden. Vid ett besök hösten 2010 fick vi goda råd och kunde köpa en del kompletterande material, allt till ett pris långt under vad en endaste modern lampa kostar.

Sen har grejerna blivit liggande ett tag. Nu har vi tagit itu med renoveringen och lyckats få till det riktigt bra, tycker vi själva. Vad tycker ni? Arbetet är dokumenterat på vår webb.

Ett råd: Om ni inte känner er helt ”bekväma” med elektriska sladdar så överlåt arbetet till en specialist!

Belysning av mer kortvarigt slag ordnad ute när det var ett kortvarigt töväder.

Slutligen en liten komplettering till förra veckans motionstips. Vi har äntligen hittat våra skidpjäxor och provat föret…

Bilden tillagd 2011-01-22.

Sidan med länkar har uppdaterats 2011-01-21.