Ni kanske undrar hur det gick med pumpen som gick sönder efter jul (vecka 52)? Först och främst blev det faktiskt inte så mycket hinkande av vatten. Efter lite funderingar kunde vi koppla in den gamla brunnen på vattenledningen i huset och vips så fungerade allt som vanligt igen.

På fredagen kom det två killar från Bravida för att fixa den nya pumpen. De har hand om garantireparationer. Felet hade diagnostiserats som trasig backventil. Därför måste pumpen lyftas upp från 70 m djup. Det enda problemet var väl att det var 20 grader kallt…

Det bekymrade inte grabbarna så mycket. Pumpen kom upp och backventilen byttes. Men det verkade inte vara något fel på den? Kanske något tillfälligt?

Tillbaka med pumpen till jordens innandöme och så fungerade allt igen. Men vattnet är grumligt så vi väntar några dagar innan vi kopplar in vattnet igen. Vi håller oss till det ”gamla”.

När dom skulle åka igen var emellertid deras bil ”död”. Batteriet urladdat och inte ens en suck från startmotorn. Vad göra? Vi startade våran bil och började bogsera ut deras på vägen, vilket inte var det lättaste med uppförsbacke och ishalt. Lösningen blev att ta spaklyften och vinscha upp den tunga skåpbilen. Sen gick det lätt att bogsera igång den.

Men startkablar då, undrar den kloke. Sådana fanns inte till hands. Bonden med traktorn hade åkt till stan och alla övriga utom vi pensionärer jobbar ju.

Laga pump tog en knapp timme och dra upp bilen drygt det. Där gick vår dag – nästan. Men det var lite utöver det vanliga.