Nu ser det för bedrövligt ut från utsidan, men från insidan har man bra utsikt! Vi har tagit ur det stora fönstret på östra sidan. Det har fått åka till doktorn, fönsterdoktorn. Källbergs Bygg i Gävle renoverar både hela hus och fönster så vi lade patienten på släpvagnen och for dit.

Efter operationen är det meningen att fönstret ska sitta på norra gaveln, se det här inlägget på vår hemsida.

Behandlingen kommer att kosta en del, men det är inte gratis att köpa nya fönster heller, varken standard eller nytillverkade i gammal stil. Och nya, enligt nya standarder, nej, det är inte att tänka på!

Förövrigt väntar vi på våren, men den go’a värmen dröjer. Potatisen har i alla fall lagts på groning och vi har räfsat det gamla torra gräset. Där dök paddans bror (eller fru?) upp på vandring mot det hägrande diket.

Eftersom inte alla gillar paddor så får du själv välja om du vill titta på den.

Våren har nu kommit så långt att vi kunnat skörda nässlor till vårens delikatess. Receptet finns här. Bilden nedan är inte nässlor utan de späda bladen av en Meconopsis – alla vet förstås vad det är. De kan även ses i större format.

Länksidan är uppdaterad 2010-05-08.