Ännu en vecka och vi noterar små steg åt rätt håll.

Rörisarna har varit här och gjort installation på wc/dusch på bottenvåningen. Äntligen behöver vi inte längre ta med ficklampan och gå trappan upp och ut på den iskalla vinden för att komma till toaletten när det blir nödigt om natten.

Vi får också en liten trevlig duschhörna. Det är en smart lösning för ett minimalt utrymme. Duschväggarna, som är av glas, är böjda och kan vikas både utåt – när man stiger in i duschen – och inåt när den inte används. Och då är de nästan helt ur vägen. Rummet känns inte alls så litet som det skulle vara med en duschkabin, t.ex.

Vad fattas då. Hm, taket är inte klart och det finns ingen belysning än. Men det finns ju små LED-lampor som går på batterier …

Våren gör också små framsteg. Häromdagen var det +4 grader och då halkade ett snösjok på så där en 2 ton ner från ladutaket. Det blockerade effektivt matkällardörren så vi måste få bort det innan en eventuellt kommande köldknäpp. Och vi måste åtminstone få en smal gång genom lavinmassorna. Snöslungan rådde inte på den hårt packade snön. Det blev till att skotta för hand.

Och i dag har det varit +11 grader och smältvattnet skvalar från taken.