Rot-avdrag och Rut-avdrag har det talats om i radion denna vecka (sök på Google!)

Vi har slagit ihop dem kan man säga. Plattsättaren har varit här i sista etappen och det resultat han lämnar efter sig är ganska rutigt och det ger rot-avdrag.

> Klicka på bilderna för att se dem i större storlek

I det lilla wc/duschrummet har vi valt en mörk ”anti-slip” mosaik på golvet. Över köksbänken är det CC Höganäs kristallmosaik och över vedspisen har vi kryddat med en fransk dekorrand.

Förövrigt har vi börjat bli väldigt ”normala” nu. Teven har hämtats ned från sitt vinteride (som varat ett och halvt år). Antennsladden räckte bara till hallen så nu står teven på byrån och vi sitter i köket och kikar via dörröppningen.

En anledning till att vi tagit apparaten till nåder igen var ett program häromdagen: Fuskbyggarna. Bara för att se vad etablissemanget anser om byggbranschen. Skulle man tro vad som sägs i rutan så…??? Nej, min åsikt är att det som visades där var helt vanliga rötägg och bedragare – som hittat en lönsam nisch.

Alla våra hantverkare har gjort bra jobb, mycket bra! Det vet ni som följt vår blogg.

Äntligen börjar det kännas som våren är nära. I går var temperaturen över noll för första gången sedan Lucia!! Istapparna växer på huset. Det beror inte bara på vårsolen för vi ”läcker” ut värme eftersom det till exempel inte är tätat vid trappan till övervåningen.

Nötväckan (som vi kallar ”upp-och-ner-fågeln” efter dess rörelsemönster) bryr sig inte om istappar.