Vintermörkret är kompakt. Ännu ingen snö som lättar upp. Nu kan vi i alla fall hålla skapligt varmt inne även om elmätaren snurrar fort av det. Nygamla vedspisen har fått börja tjänstgöra och den bidrar med skön värme men kakelugnen är inte riktigt redo än. Med värmeljus i eldstaden ser det dock mysigt ut.

Mindre mysigt är det som vi river uppe på övervåningen. Här har vi hittat ännu ett getingbo av gigantiska dimensioner mellan ytterpanelen och brädväggen i snedgarderoben. Där var förstås ingen isolering (fast getingboningen har kanske haft en viss inverkan?). Ni slipper närbilder.

Mesta tiden har vi tillbringat i köket med alla IKEA-paketet som succesivt packas upp och fogas ihop till märkliga skapelser.

I måndags kom ett stort paket. Något vi beställt? Nej, det var en stor överaskning på vår 20-åriga bröllopsdag. Porslinsbröllop heter det enligt Wikipedia.

Tack, tack hela Börjeligan!!

På söndag är det dags att skura köksgolvet. Enligt tillgänglig expertis ska man först ta bort rester av fogbruk m.m. på plattorna med ett ganska starkt surt rengöringsmedel. Därefter skölja noga med vatten i flera omgångar. Därefter ska man olja in golvet några gånger med Klinker- och Fog Impregnering. Det fortsatta underhållet sker med stentvål (stensåpa).

Uppdaterat 2009-12-06