Snickarna har dragit vidare (tillfälligtvis) och vi får klara oss själva. Och det har vi gjort. Vi har tillverkat två (2) nya hus, varav det ena inte är riktigt klart än. Det är ett nytt utedass (torrdass, skithus eller vad ni vill). Det ska ersätta det 30 år gamla provisoriet vid Bäckhuset samt tjäna som nödlösning (vitsigt?) medan vi bygger om toan på övre våningen. Det ska visserligen gå på en eller två dagar men man kanske inte kan hålla sej så länge….

Helt på egen hand har vi också gjort ”det stora lyftet”, nämligen avväxlingen av bjälklaget ovanför köket. Det visade sig nämligen att spännvidden blev lite för lång för de befintliga trästockarna. Jo, de höll förstås, men det blev lite för mycket svikt i dom. Åtgärd: lägga in en stödbalk. Eftersom vi inte vill ha den synlig under taket så blev det till att kapa av stockarna och lyfta upp en stålbalk så att spännvidden på trästockarna kortades av.

Vips så blev golvet stabilt. Vips och vips, det kan man ju diskutera. Det hela tog ett par veckor av förberedelser och en dag av slitgöra att få den 150 kg tunga balken på plats. Vi ska inte trötta er med någon teknisk beskrivning av hur det gick till. Några bilder kan vi visa (ovan), men det är inte säkert att ni förstår mer av dem.

Slutsumman är att inget av allt detta arbete syns när det är klart. Och så är det med det mesta som vi gör.

Nu unnar vi oss ett par dagars ”semester” med andra byggjobb.

Det andra huset då? Jo, det är ett byggtält under vilket vi ska kunna ha byggsågen eller betongblandaren även om vädret är onådigt. Vi har testat det. Och det skulle även kunna nyttjas som partytält.