Nu händer det saker! Kakeugnsmakaren fortsätter i stadig takt. En ganska tyst verksamhet. Själva har vi rivit en bit av väggen intill skorstenen där murningen ska kompletteras. Sågade loss timret med kedjesågen. Naturligtvis var det fullt av spik som man inte kunde se. Ljudet av kedja i metall låter lika illa som det som sågaren själv yttrar.

Vid lunchtid kom brunnsborraren med sitt jätteekipage och klafsade in som en jättelik brontosaurus i den vårstädade trädgården. Den körde ner sin snabel (har brontosaurusar snabel?) i marken och frustade upp mängder av kladdig geggamoja ur underjorden under öronbedövande stön och stånkande.

Nedan får ni reda på vad han hittar djupare ner i jordens innandöme.

Och sent på eftermiddagen hade vi första ”byggmötet” med vvs-entreprenören och snickaren för att samordna deras jobb.

Som grädde på moset körde Banverket sin spårriktningsmaskin vid järnvägsövergången här ute så att det lät som jordbävning. Mer om detta finns på www.jarbo.biz/bygd/jvg/sparriktn.htm.

Nu vet vi vad man får upp om man borrar djupt ner i vårt klot. Då kommer man till berggrunden. Borren mal sönder denna till så kallat kax. Det förvarar vi nu under detta hemska ”tält”. Det lär vara bra som gödningsmedel. Priset på högen rör sig nog om 10 kr/kg eller så. Någon spekulant?

Men något vatten kom inte. Följ den spännande fortsättningen…

Men kakelugnen avancerar. Den närmar sig krönet där kanalerna samlar ihop sig till spjället och anslutning till rökkanalen. Se mer detaljer här.

Fredagen blir en inköpsdag. Vi handlar 500 kg kakel på Coop i Valbo och lite annat smått och gott för att konsumera Sverige ur den s.k. krisen.

I väntan på vattnet fantiserar vi om badkaret i det stora spa-rummet i källaren. Tegelstenarna är bara till för att hålla blandaren på plats under fotograferingen.