Av våren märks inte mycket. Fortfarande kallt och på fredagkvällen 5 cm snö igen. Vi har målat nytt fönster och fönsterdörr och skrapat tak samt murat fundamentet till vedspisen i nya köket. Det ser ganska omfångsrikt ut – som om där skulle rymmas något mycket ”stort”.

Det är mycket tjocka lager färg på de gamla breda takbrädorna i biblioteket. Troligen är de återanvända från ett par olika ställen. Men de är vackra.

Snickarna här på lördagen och monterat in fönster och fönsterdörr. Det gör att allt ser mera färdigt ut. Och så har dom byggt ställning kring skorstenen på taket. Meningen är att skorstensmakaren ska komma i veckan och dra i insatsrör i alla kanalerna för alla eldstäderna.

Sommartid på klockan. Ja, men inte mer än så. Vårstädningen innebar att tömma askan i spis och bastu i bäckhuset.

Spännande fortsättning med hantverkare i nästa vecka…