De senaste veckorna har vi jobbat på höjden så att säga. Ladan behövde målas, det är alltså fortsättningen på det som påbörjades förra året. Nu skulle västra och östra gaveln målas och det är en bit till nocken. Det blev att ta till olika metoder som ni kan se på bilderna. På den västra gaveln var det omöjligt att använda skyliften som hjälpmedel.

En gammal surdeg har varit romboidfönstret på södra gaveln på bostadshuset. Av någon anledning blev det inte insatt medan vi hade ställningen på plats. Därför så blev det att ta till skyliften. Det första problemet var att få själva plattformen så nära väggen som det gick, men efter ett antal baxningar lyckades det.

Nästa moment är att ställa sig i korgen och låta sig lyfta sig i läge. En obehaglig överraskning är den med höjden ökande svajningen efter varje läges ändring. Ett par decimeter åt varje sida när man svänger och en hel del gungande upp och ner när man höjer eller sänker korgen.

Rörelsegeometrin för den här anordningen är lite knepig och när reglagen fungerar så att när man trycker dem neråt så går korgen upp och tvärtom på blir hjärnan lite extra förvirrad.

Resultatet blev dock godkänt.

Klicka på bilderna för att se dem i större format