Påsken har gett ett lite avbrott i arbetena när vi besökte vänner och barn i Uppsala men arbetena med kakelugn går framåt i trygg takt. Kakelugnsmurande är inget man hetsar med enligt Lars-Åke. Nu i slutet på veckan har den nått upp till nästan halva höjden och en ställning har satts upp.
Mera om kakelugnsarbetena, både rivning och återuppsättning har fått sina egna specialsidor med flera bilder.
Före påsken togs ett stort steg då vi beställde vvs-arbeten, en totalentreprenad med värmepanna, golvvärme, vatten och sanitetsutrustningar.
Vi har murat fast den gjutna järnplattan (som vi inte riktigt vet vad den ursprungligen använts till). Den kommer att bli en dekoration vid spisplatsen. Se även bilderna på den gamla spisen.
På fredag fick vi en leverans av byggmaterial från Sandvikens Trävaror (nu XL-bygg) så nu är även nästa veckas sysselsättning räddad. Och så hämtade vi själva renoverade innerdörrar på Dalfors.
Om jag minns rätt sätts kakelugnar med lera. När den är klar måste man vänta ett bra tag tills leran torkat innan man kan elda med den. Men det blir bra till hösten. Det finns inget som sprider en så god värme – jag har två, och använder båda vintertid.
Alltså det är väldigt, väldigt imponerande… arbetet med er kakelugn alltså. Vilken duktig kille ni har hittat. Visste inte ens att sådana fanns. Hur många månader tar detta jobb? Och hur beter man sig för att ta isär kakelplattorna? Är dom inte ”ihoplimmade”? Hur gammal är kakelugnen och kommer den att fungera på riktigt sedan?
Usch sååååååå många frågor av en asfaltbonde
Kul att du dokumenterar allt med huset. Dags för ”En egen bok” sedan tycker jag!!!
PS. På jobbet är det AMA-nytt som gäller, vilket inte är lika upphetsande som att vara kakelugnsägnande penschis, jag lovar!!! DS
Kram till er båda
//Beate