Ett litet bekymmer med Nyåkern är att det är lite för mycket skuggning från träden i syd och väst. Några av dem kan vi själva bestämma över så vi har startat en utglesning närmast diket och en bit upp. Det är mest alar och en del är hyfsat stora så det har varit en hel del arbete att kvista och kapa upp i hanterliga bitar.

Det mesta ska bli ved (nästa vinter) eftersom de här kalla dagarna efter jul har tärt en del på förrådet. Men än så länge är det inte så mycket snö så det har gått bra att arbeta. Kylan har gjort arbetspassen korta.

En dag tog vi hjälp från firma MTM så då gick det undan.

Det blir en hel del ris att ta hand om. Kan det bli getfoder tro? Eller också får vi elda upp det, och en del kan bli flis att ha till gångar i odlingen.

Medan kylan är stark passar vi på att vattna lite i trädgården också.

Så hoppas vi på mera snöfall, men mera lagom kyla.